THE PROPERTY

A detached Victorian house that was formerly a prep school in southwest London. On the ground floor there's a hall, dining area, living room, playroom, study, a kitchen and cloakroom. On the first floor there's the en-suite master bedroom, a second bedroom, a bathroom and an office while the top floor features two bedrooms, a spare room and a bathroom.

FRONT DOOR

The partition walls of this former school entrance were demolished to create a large welcoming space with plenty of natural light. Trailing plants,stone and wood are joined by lots of animals - such as birds and pigs - to place the design's emphasis on fun.

DINING AREA

In contrast to the ornate ceiling at the front of the house, the rear features scaffolding boards that continue down one wall. This adds texture and helps create a sense of different zones in the house while keeping the design free-flowing.

LIVING AREA

The deep blue velvet sofa is complemented by soft green hues, large plants and a coffee table made of raw materials, a creative mix that reflects a love ofnature.

PLAYROOM

The playroom offers the perfect setting to showcase more offbeat artwork and modern touches,sprinkled with lashings of fun.

STAIRWELL

Crittall doors open out to from the living area to the stairwell, wherethe La Volière pendant hangs. The magical aviary-inspired piece accents the space with a vibrant menagerie of colour, a theme continued at ground level by the pair of flamingos.

KITCHEN

With its lofty ceiling and enormous island, the kitchen has a luxurious, airy feel. The space is dominated by the jaw-droppingfaux olive tree, which seems to have taken root within the Corian-clad island.

LED lighting was cleverly incorporated into the apexof the kitchen's roof, accentuating the height of the space.

 

Personal touches, such as the vintage locker adorned with fridge magnets, further reflect a creative sense of fun.

CLOAKROOM

The whole cloakroom was designed around a flamingo theme, with a bold wallpaper adding drama to the small space.

MASTER BEDROOM

Dusky pinks and soft rose hues rule in the master bedroom, which features artisanal rugs and a mantlepiece display of treasures collected from around the globe.

The bed does not have a headboard or legs, instead scaffold boards were used to create an eye-catching rustic style.

GUEST BEDROOM

A rich tone on the walls meets quirky white furniture and nature-inspired finishing touches.

TERRACE

The large terrace, which runs around the rear of the house, was once used for a scene in the film The French Lieutenant’s Woman. Itincludes an unusual turf-themed seating zone which looks out on tothe river and a listed Victorian lock.

 

This house is available as a location via shootfactory.co.uk

Photography ⁄ James Merrell