THE PROPERTY

A three-storey Edwardian terrace in northwest London. On the ground floor is an entrance hall, double reception room (including a study area), kitchen-diner and WC. The first floor houses the master suite and a guest bedroom and bathroom. On the top floor is the boys’ bedroom, playroom and bathroom, plus a roof terrace.

LIVING ROOM

This Edwardian property in northwest London boasts well-proportioned rooms across three floors.There are inky walls throughout the entrance hall, staircase and landing. Then, branching off this dark vein, other spaces are painted with lush khakis, dusky pinks and mercurial greys. The kitchen at the rear is lighter and brighter, but anchored by a noir splashback, as a link to the dark hall.The furniture is a mix of classic design and vintage finds, punctuated by edgy, surprising pieces.

The living room is a masterclass in eclecticism. Here, a sink-into Chesterfield and heavy linen curtains rub shoulders with unusual mirrored-glass side tables, cool photography, a fake banana plant and wonderfully wild lamps from Indonesia.

The sludgy khaki paint is very warm and enveloping and it’s not too light, so there’s a nice transition from the dark hall to here.

HALLWAY

One door in the hall leads downto the cellar, where a lot of ‘stuff’is stored, another to a built-in cupboard.

STUDY AREA

The desk is a new piece but it has a retro feel. The drawers are lined with the same red leather as was used for the side tables.

KITCHEN

The kitchen didn't seem spacious enough for a dining table and a kitchen island, but this super slender island does wonders to divide and zone the spaces.

DINING AREA

The vintage chairs were once black, but have been spray-painted pink.

MASTER EN SUITE

Ribbed-glass Crittall doors separate the shower and WC from the basin, located in the bedroom.

Painting ceilings in the same shade as the walls gives rooms a cohesive, cocooning feel.

BOYS’ BEDROOM

The wallpaper is inspired by the Martinique design produced during the Forties and famously used at The Beverly Hills Hotel. It makes a refreshing change from the usual blue choice.

MASTER BEDROOM

This room is quite big, so a four poster bed was chosen to help draw the eye up and make the most of the ceiling height.

The bath was moved to the bedroom to make space for lots of wardrobe space between this room and the adjoining en suite.

To see more of the interior designer's work, visit studioduggan.com

Photography: Alexander James