THE PROPERTY

A Victorian house in northwest London. There’s a living area/kitchen-diner on the ground floor, plus a family room and WC. The first floor hasthe children’s bedrooms, a study/guest bedroom suite and, on the half landing,a bathroom. The master suite is on the top floor.

HALLWAY

A side return with a pitched glazed roof maximises sunlight (pictured above). As you look throughfrom the family room, all you see ahead of you is space and light.

See more Scandinavian style homes

LIVING AREA

Comfort comes first in this living room.The design feels sophisticated but also robust enough for family life. There are no fragile materials or hard-edges used. Instead the a focus is on simple shapes and super tactile furniture.

Natural light, luxurious textures and sharp outlines are the staples of this family home.

You often see a beautiful kitchen extension that makes the living room redundant, as everyone loves the new area so much. Not so here. This layout is a perfect division of space. All the spaces effortlessly merge, rather than feeling separate.

FAMILY ROOM

Fine black lines run like a thread through all the rooms, on pendants, picture frames and as the glazing that envelops the extended kitchen area.

In all the spaces, art adds to the effect – without overwhelming. A mix of modern and collected pieces means none of the art dominates the rest of the décor.

KITCHEN

Glazing above and around the kitchen extension makes the most of available light, with the open feel enhanced by clever structural techniques that remove the need for supporting pillars.

The kitchen cabinetry is ice-white and simple, with all the textural impact emanating from a splash back of rich copper and the glass pendant.

MASTER BEDROOM

On the top floor, the master bedroom is a masterclass in achieving the boutique-hotel vibe at home, with velvet, warm timber tones and lush metallics.

BATHROOM

Sleek, smooth tiling and curvaceous modern basins were the starting point for this bathroom. Simple and textural.

Matt-black taps were added to the bathroom and to mimic the clean black lines that feature elsewhere.

STUDY

This roomy, first-floor space doublesas a guest bedroom.

CLOAKROOM

Concrete, brass and deepest blue meet create a glam slam in the smallest room in the house.

See more of this design projects at honeybeeinteriors.co.uk

Photography ⁄ Paul Massey