THE PROPERTY

A four-storey Victorian end-of-terrace house in south London. The open-plan ground floor has living and dining areas, plusa kitchen and library. The basement includes a cinema room, utility room, guest bedroom and en-suite shower room and a WC. The master bedroom, dressing room and en suite are on the first floor, with the family bathroom and guest bedroom, while upstairs are three more guest bedrooms and another shower room.

Explore more glamorous homes

LIBRARY

The library (pictured above) was created with a gentleman's club in mind – asa comfortable spot to read a book, make calls and catch up with emails. The open-plan layout prevents it from feeling stuffy.

LIVING AREA

The living area was inspired by The Ranch at Rock Creek in Montana, known for its cowboy-meets-luxe aesthetic. The cowhiderug, leather armchairs and an antique water buffalo head help to recreate that look.

TV LIVING AREA

The green sofa adds a welcoming spring-fresh colour that pops against the dark wall.

KITCHEN

Extending both widthways and lengthways made room for a supersized kitchen and relaxing zone,with doors that open on to a secluded patio –the perfect spot for sitting outside for morning coffees.

DINING AREA

The wall of bevelled panels was inspired by theantiqued mirrors in The Northall at the Corinthia Hotel London, and was supplied by the same very people who'd supplied the ones for the bar.

CLOAKROOM

A luxuriously upholstered door opens to a glamorous cloakroom, clad in glossy black tiles with brass fittings.

GUEST BEDROOM

A green velvet headboard wraps around fitted shelves, adding colour, glamour and drama. Low hanging pendant lamps on either side offer an out-of-the-box approach to bedside reading lights.

As the house was built in 1893, the enlarged map on the wall is ofthe area from 1892. It’s fascinating to really look at what London was like then.

MASTER BEDROOM

The drama of deep colour creates a fantastically cocooning effect.

Hidden behind double doors is an impressive walk-in-wardrobe with bespoke floor-to-ceiling cabinetry and lighting.

MASTER ENSUITE

The bathroom is deliberately masculine, to create a contrast from the bedroom. Bespoke concrete wall and floor panels weremade in Hungary and designed to create a gritty backdrop to the sculpturally shaped white basins.

Check out Paul’s photography at pcraig.co.uk

Photography ⁄ Paul Craig