This converted post office in London boasts loft-like living with high ceilings and exposed ducts

Architect Christina Seilern snapped up this converted post office in London and transformed the place into a fab family home

converted post office in London

THE PROPERTY

A converted post office in London. In the basement of this modern home is the playroom, with the living area, library, three bedrooms, two bathrooms and a cloakroom on the ground floor. The kitchen, dining area and family room are on the first-floor mezzanine. The second floor houses the master bedroom suite and a study. There is also a roof terrace.

See more super-stylish modern homes

LIVING AREA

Christina had been living in New York, where loft living is common, and wanted a similar feeling of space in London. So when this place came up for sale, she knew it was for her - and her family.

The property had previously been a sorting office, then a theatre, so it had an industrial feel that could be used to the architect's advantage. Christina liked that there was so much scope with its high ceilings and exposed ducts. She could really play around with the space and the lighting scheme.

LIBRARY

Floor-to-ceiling bookshelves highlight the house’s voluminous height.

converted post office in London

LIBRARY ALCOVE

A snug niche is framed by someof the couple’s artwork.

converted post office in London

DINING AREA

Because of the building’s industrial heritage, it felt gloomy and dark. Multiple skylights now mean that artificial light is only ever needed at the very end of the day.

converted post office in London

See Also: Laidback luxe dining room ideas

Family room

The low walls, both here and around the corner in the dining room, make perfect spots to display artwork

converted post office in London

ENTRANCE

Originally built to allow vehicle access, the large steel door has since been redesigned. It is now partly screened by a freestanding panel and this heavyweight table, which was reclaimed from a welder’s yard.

converted post office in London

MEzzaNINE sTaIrwEll

Designed by Christina, the steel staircase is coated in a wax finish with a leather carpet glued centrally on the treads and the landing.

converted post office in London

KITCHEN

By dressing the kitchen to matchthe living area, the two spaces workin harmony.

converted post office in London

maSTEr BEDroom

Simple but dramatic statements reflect Christina’s flair for stop-and-stare design – a triangular skylight, an acid green headboard and bold art that dominates one wall.

converted post office in London

MASTER BATHROOM

A marble-clad tub with a bespoke vanity unit is a sleek tonal combo of contemporary design.

converted post office in London

ROOF TERRACE

Because the house has no garden, Christina often sits up here to enjoy the views.

converted post office in London

See more of Christina’s work at studioseilern.com

Photography / Paul Massey

See Also: Master bathroom ideas -19 stunning design ideas for a dreamy master bathroom