THE PROPERTY

A two-storey, L-shaped house in southwest London, comprising an entrance hall, living room, kitchen, dining room and games room on the ground floor and three bedrooms, three bathrooms, two offices and a playroom on the second floor. There are also two small attic rooms – one a chill out room, the other a guest bedroom suite. Next door, linked via a garage below and roof-terrace garden above, is a three-storey design studio and showroom.

LIVING ROOM

This elegant and very personal home feels well-travelled and cosy, tucked away behind big double mews doors (complete with the last pair of replacement hinges supplied by a metalworks before it closed down). It’s made up of an L-shaped series of rooms, flowing from one into the other and all looking out on to a large ‘secret garden’ filled with box, olive trees, grasses and herbs.

The site was heavily bombed during the Second World War, and was once a working mews with horses, stables and carriages to service the nearby grand Wandsworth Common houses. With its tall south- and east-facing walls, it feels special and secluded.

TheMoroccan-inspired fireplace in the living room (pictured above) makes a glamorous focal point, whilethe beams make it feel cosy and lend the space visual structure.

The house displays a striking use of colour, print and texture on tiles, murals and upholstery, bringing depth and space to each room.The mural (pictured above), inspired by a book on Japanese kimonos, is painted around a window and provides a lovely golden glow to the space.

KITCHEN

The kitchen feels fresh, but not clinical, thanks to the mix of sleek, custom-made stainless-steel units, teamed with marble, oak and patterned tiles.

With only modest storage space in the kitchen, shelves are lined with large glass jars filled with pastas, pulses, rice and spices so the cupboards are easier to maintain.

DINING ROOM

This room has little natural light, so choosing to paint the walls in warm brown has made the space dark, but it suits the space and sets off the pictures perfectly.

The old kitchen area was transformed into a wine corner, where all the wine glasses and wine bottles are kept at close hand for dinner parties.

STUDIO

Crittall windows and doors were installed so that all the rooms could look out and open on to the garden.

The Seventies trolley is filled with Indian inks and gouaches.

MASTER EN SUITE

The mercurised-mirrored doors pick up the pale pistachio of the bedroom walls and make the reflection a calming blue.

MASTER BEDROOM

Lots of soft fabric and mirrors create nice acoustics in bedrooms and bathrooms, while dimmable lighting helps too – it makes everything feel more gentle and relaxing.

The walls are a peaceful pastel shade, which makes this room feel relaxed.

COURTYARD

The balustrades on the balcony were inspired by the spiral staircasein the Paris apartment of renowned French interior designer Madeleine Castaing.

For more info about home owner Neisha's design work, visit neishacrosland.com.

Photography ⁄ Paul Raeside