THE PROPERTY

An extended late-Victorian cottagein a north London conservation area. The ground floor has an open-plan living room and kitchen-diner, plusa snug and cloakroom. There are three bedroomsand a bathroom on the first floor.

LIVING ROOM

As the majority of the original fireplaces in the house had been replaced by generic designs, the one in here was stripped out in favour of a woodburner teamedwith a concrete finish on the chimney breast (pictured above).

An exposed brick wall offers a glimpse atthe ‘bones’ of a building.

SNUG

The flipside to the light and airy living space rear of the house, the snug is somewhere to take it easy.The upbeat burnt orange velvet sofa helps soften the look.

HALLWAY

An original fitting from Criterion Auctioneers in Islington, the pinboard is now used to display prints and collectibles.

KITCHEN

The standout island worktop was crafted from reclaimed parquet flooring, while two structural beams became the perfect spots to hang lighting and a quirky display shelf from.

A rear extension enabled an open-plan living space centred around a massive, showcase kitchen island. It houses the dishwasher, washing machine and dryer, so it became larger than originally envisaged. The cupboards were made a bit deeper for extra storage.

The island’s reclaimed parquet worktop is as elegant as it is eye-catching.

DINING AREA

Neutral walls are the perfect backdrop for a mix of inherited and vintage finds and Seventies-style houseplants. The artwork above the sideboard is actually a tea towel.

MASTER BEDROOM

A muted palette is made interesting through mixing different shades in blocks.

Built-in wardrobes arecomplete with dressing table area.

BATHROOM

Polished brassware adds a bit of zing to theunpolished concrete feature wall.

For more info about the interior design studio, visit allandnxthing.com.

Photography ⁄ Anna Stathaki